Bel direct: 088 520 0314
Bevallingslijn: 06 340 629 90
  Inloggen medewerkers      

Kraamzorg

Wat is kraamzorg?

Kraamzorg is de zorg die wordt gegeven tijdens de zwangerschap, de geboorte van je baby en de kraamdagen. Dit is ook precies wat Kraamzorg Sara doet door kwalitatieve zorg te leveren.

Wat Kraamzorg Sara verstaat onder kwalitatief zorg kun je hieronder lezen:

Als je bent bevallen in het ziekenhuis, wil je zo snel mogelijk na je bevalling naar huis. Om je op zo’n moment niet alleen te laten met je kindje en je het fijn zult vinden om wat ondersteuning te krijgen geven wij opstartzorg. Onze kraamverzorgende helpt je met de voeding van je kindje, voert controles uit, vertelt hoe je je kindje in bed moet leggen, geeft tips en adviseert waar nodig. De opstartzorg is er speciaal voor jou, zodat je vanuit een beschermde omgeving niet ineens alleen bent met je kindje. De kraamzorg wordt de volgende dag weer hervat.

 • Verzorgen van moeder en baby
  Belangrijkste taak van de kraamverzorgende is de verzorging van de moeder en de baby. Regelmatig controleert en verzorgt kraamverzorgende jou en je baby. Kraamverzorgende helpt je met je lichamelijke verzorging. Houdt jou in de gaten en zorgt ervoor dat je goed uitrust.

Dagelijkse controles die de kraamverzorgende bij je uitvoert:

 • temperatuur
 • polsslag
 • baarmoederstand
 • vloeiing
 • borsten
 • benen
 • plassen
 • ontlasting
 • eventuele hechtingen

Bij controles van je baby let de kraamverzorgende onder andere op:

 • de temperatuur
 • het gewicht
 • de huidskleur
 • de ademhaling
 • het drinkgedrag
 • plassen
 • de ontlasting
 • het navelstompje

Alle controles worden door de kraamverzorgende bijgehouden in een boekje en die kun jij altijd inzien. Informatie in dit boekje wordt ook gebruikt door de verloskundige en de verpleegkundige van het consultatiebureau.


Assisteert bij een thuisbevalling


Zorgt voor moeder en baby


Voert controles uit bij moeder en baby

Begeleidt je bij het geven van (borst)voeding

Geeft voorlichting en advies

Je kindje voeden en in bad doen is in het begin even wennen. Missen van belangrijke informatie hieromtrent kan onzekerheid oproepen. De kraamverzorger begeleidt en adviseert jou en je partner met borstvoeding / flesvoeding, in bad doen en wat nog meer bij komt. Zij is er voor het hele gezin. Ook het betrekken van broer/zus van je baby hoort bij de taken van de kraamverzorgende.

Observeren en signaleren of er specifieke problemen zijn die aandacht vragen en overlegt deze in het vervolg met de verloskundige.

Zorg voor gezin en huishouden

Kraamverzorgende is er ook voor het hele gezin. Daarom zal de kraamverzorgende, afhankelijk van het aantal afgesproken zorg uren, naast de zorg voor moeder en kind ook zorgdragen voor;

 • betrekken van andere aanwezige kinderen bij de komst van de baby
 • dagelijkse huishoudelijke taken, zoals stofzuigen, afwas, strijken
 • andere kinderen wegbrengen en ophalen van en naar de opvang en/of school
 • kleine boodschappen doen

Bovenstaande is mogelijk afhankelijk van het aantal afgesproken zorg uren en natuurlijk vindt dit in overleg met jou plaats.

Onze kraamzorg wordt vergoed door je basisverzekering. Dat betekent dat alle kosten voor de geïndiceerde kraamzorguren, inschrijving, intake en partusassistentie worden vergoed door je zorgverzekeraar. Je betaalt alleen een eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage wordt jaarlijks vastgesteld door verzekeraars en de overheid en is voor iedereen hetzelfde.
Voor 2018 is de eigen bijdrage vastgesteld op € 4,40 per uur.

Als je aanvullend bent verzekerd dan is het ook mogelijk dat deze eigen bijdrage (gedeeltelijk of in zijn geheel) wordt vergoed door je zorgverzekeraar. Ook wordt er bij een aanvullende verzekering ook verschillende extra’s vergoed, zoals vergoeding van couveusenazorg en lactatiekundig advies. Vaak krijg je ook een kraampakket van je zorgverzekeraar als je aanvullend verzekerd bent. We raden je altijd aan om even de polis van je ziektekostenverzekeraar te raadplegen. Er zijn namelijk verzekeraars die ook (gedeeltelijk of in zijn geheel) je eigen bijdrage vergoeden.

Voor meer informatie over de verschillende vormen van kraamzorg kun je altijd contact met ons opnemen via 088-5200314.

Waarom kiezen

voor Kraamzorg Sara?

Wij streven naar één kraamverzorgende voor de gehele kraamtijd.

Kraamzorg Sara biedt zorg van hoge kwaliteit. Cliënttevredenheid ’s score van 9.3! Bij de zorgzoeker van jouw eigen zorgverzekering kan je de meest actuele cliënttevredenheidscijfers of waarderingen vinden.

Naast kwalitatief goede zorg bieden wij zorg garantie. Zorg met aandacht voor het hele gezin. Naast je rechterhand is Kraamzorg Sara ook je betrouwbare vraagbaak tijdens je zwangerschap.

Onze kraamverzorgenden zijn goed opgeleid om jou de optimale ondersteuning te kunnen bieden in een bijzondere tijd, maar ook met vragen, keuzes en onzekerheden. Zij zullen jou dan ook uitgebreid voorzien van instructies. Wij willen dat je van ons de beste kraamzorg ontvangt. Dit doen wij door onze zorg af te stemmen op de cultuur, normen en waarden van jou en jouw gezin.

Onze zorgconsulent komt in de zevende maand van de zwangerschap naar je huis voor intake. In dit gesprek kun je, afhankelijk van je behoeften, met haar afstemmen wat jij precies wil in de kraamperiode.

Kraamzorg Sara volgt de richtlijnen op van het WHO/Unicef. Klik HIER voor meer informatie.

Sara Cares helpt kraamgezinnen (waar mogelijk) die over weinig middelen beschikken aan bijv. kraampakket, meubels, speelgoed, badje, kleren of andere benodigdheden tijdens de kraamtijd en erna. Klik HIER voor meer informatie.

Onze kraamverzorgenden zijn dames met hart voor de zorg, kundig in hun vak en worden jaarlijks up-to-date geschoold in de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied.

Kraamzorg Sara levert constante zorg van hoog niveau. Dit blijkt onder meer uit het ons toegekende ISO 9001 HKZ kwaliteitscertificaat voor zorginstellingen. Het certificaat wordt jaarlijks opnieuw beoordeeld door een onafhankelijke certificatie-instelling.

Kraamzorg Sara werkt samen met verloskundigen, artsen en andere geboortezorg organisaties.

Ervaringen

van onze cliënten

De kraamverzorgende heeft mij heel goed geholpen. Ze is vriendelijk. Dankzij haar heb ik toch goed kunnen uitrusten. Heb spijt dat ik de eerste dagen geen kraamzorg thuis heb genomen. Het was erg fijn dat het op het laatste moment zo snel geregeld kon worden.

Mevrouw Cengiz,

I am so happy to have Sara. Thank you!

Mevrouw Yannick,

De kraamverzorgende was erg lief, ik was erg tevreden. Als ik nog een kind zou krijgen dan wil ik weer Sara.

Mevrouw Faber,

Op de kraamtijd kijken wij allemaal (Ik, mijn man en dochter van 3) plezierig terug. Positief verrast over de persoonlijke intake aan huis. Dit vonden wij echt een pluspunt. Duidelijk en ik waardeer het persoonlijk contact. We hebben veel gekletst, gelachen en ze heeft goed voor ons gezorgd.

Esther, Joost en Annelies,

De kraamverzorgster heeft ons geweldig begeleid en geholpen de afgelopen dagen. Beter hadden wij ons niet kunnen wensen, we gaan haar missen.

Familie Groen,

Wij hebben het intakegesprek als zeer prettig ervaren. Wat betreft de zorg: voortreffelijk!

Mevrouw Jonkman,

Wij vonden de kraamverzorgende heel goed. Ze deed haar werk met plezier. Als ik ooit weer zwanger ben dan zal ik weer kiezen voor Sara. Nogmaals bedankt!

Familie Rieder,

Kraamzorg inschrijven

Voer hier de 4 cijfers van uw postcode in om te kijken of wij zorg leveren op uw adres.

Actie's

& Extra's

Kraamzorg Sara staat voor kwaliteit en professionaliteit. Hiernaast gunnen we jou en je toekomstige kindje het allerbeste. Daarom maakt elke inschrijving bij ons kans op mooie cadeaus en diensten.

Meld je nu aan bij Kraamzorg Sara en kom in aanmerking voor het aanbod bij Acties & Extra’s.

Lege sectie. Bewerk pagina om inhoud hier toe te voegen.

Iedere zwangere die zich aanmeldt ontvangt een gratis welkomstpakket. Dit welkomstpakket (zolang de voorraad strekt) bevat diverse producten voor moeder en baby.

ELK EERSTE WOENSDAG van de maand organiseert Kraamzorg Sara spreekuren. Ieder kraamzorg afnemer waarvan de intake is gedaan kan GRATIS hieraan deelnemen.

Deze spreekuren zijn in de avond en hebben een informatieve karakter. U kunt terecht bij uw vragen over de borstvoeding,  de kraamperiode, over de opvoeding en ontwikkeling van uw baby of algemene maatschappelijke vragen.

Om deel te nemen aan deze spreekuren dient u zich op te geven via tel: 088 520 0314 of info@kraamzorgsara.nl.

Sara Cares helpt kraamgezinnen (waar mogelijk) die over weinig middelen beschikken aan bijv. kraampakket, meubels, speelgoed, badje, kleren of andere benodigdheden tijdens de kraamtijd en erna. Afhankelijk van uw situatie wordt tijdens intake behoeften en mogelijkheden besproken. Bij blijk van behoefte zal Kraamzorg Sara nodige stappen ondernemen om daarin te voorzien.

Periodiek zal Kraamzorg Sara acties voeren waarbij aanmeldingen een bepaalde prijs/cadeau krijgen. Voor elke actie zal wel voorwaarden gesteld worden.
Eerstvolgende actie zal zijn tussen 1-15 februari. Hou daarom volgende goed in de gaten:

 1. Ieder maand loting van een Mama & Baby waardebon t.w.v. €50!
 2. Ieder kwartaal loting van een Mama & Baby waardebon t.w.v. €100!
 3. Elk halfjaar loting van een Mama & Baby waardebon t.w.v. €250!

* Een inschrijving kan één keer deelnemen aan de loting van €50,- , €100,- en € 250,-