Bel direct: 088 520 0314
Bevallingslijn: 06 340 629 90
  Inloggen medewerkers      

Borstvoeding

Borst of fles

Weet jij het al?

Je hebt misschien al een idee over welke type voeding je wilt geven. Onze getrainde kraamverzorgers zullen uiteraard je besluit respecteren en je daarbij de beste ondersteuning bieden. Daar zijn ze hard in getraind en gecertificeerd. Zo ben jij en je kind straks gegarandeerd van de beste zorg.

Als je er nog niet helemaal over uit bent, dan is het het waard om voor borstvoeding te gaan:

Borstvoeding

de beste start voor jullie beide

Het geven van borstvoeding is de mooiste en beste start die je je baby kunt geven. Ook is het goed voor je eigen gezondheid. Borstvoeding geven kan soms wat tijd kosten voordat het allemaal vanzelf gaat. Onze kraamverzorgenden zijn goed opgeleid om je hierbij te begeleiden.

Voordelen voor de baby

 • Borstvoeding bevordert de hechting tussen moeder en kind.
 • Borstvoeding bevredigt de emotionele behoeften van de baby.
 • Borstvoeding is de perfecte voeding voor kinderen.
 • Borstvoeding is altijd bij de hand en zit in een aantrekkelijke verpakking.
 • Borstvoeding beschermt tegen allergische aandoeningen.
 • Borstvoeding vergemakkelijkt het loskomen van meconium.

Baby’s worden geboren met een plakkerige substantie in hun darmpjes, het zogenaamde meconium. Colostrum (de eerste melk) heeft de unieke eigenschap dat het er voor zorgt dat deze substantie zo snel mogelijk het lichaam verlaat.

 • Borstvoeding bevat antistoffen tegen ziektes en helpt bij de ontwikkeling van het afweersysteem van de baby.
 • Borstvoeding is lichter verteerbaar dan kunstvoeding

Voordelen voor de moeder

 • Het zuigen van de baby is bevorderlijk voor het samentrekken van de baarmoeder na de geboorte.
 • Het zuigen van de baby helpt bloedingen na de bevalling te voorkomen.
 • Borstvoeding geven helpt de moeder gewicht te verliezen nadat de baby is geboren.
 • Borstvoeding geven kan het zelfvertrouwen vergroten voor het herkennen en ingaan op de signalen van de baby.

Borstvoeding geven vermindert de kans op botontkalking.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en UNICEF ontwikkelden tien vuistregels voor het welslagen van de borstvoeding. Het borstvoedingsbeleid van Kraamzorg Sara voldoet aan de tien vuistregels die hieronder staan vermeld:

 • Het hebben van een borstvoedingsbeleid op papier, dat standaard bekend wordt gemaakt aan alle betrokken medewerkers.
 • Alle betrokken medewerkers de vaardigheden aanleren, die noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van dat beleid.
 • Alle zwangere vrouwen worden voorgelicht over de voordelen en de praktijk van borstvoeding geven.
 • Moeders binnen een uur na de geboorte van hun kind worden geholpen met het geven van borstvoeding.
 • Aan moeders wordt uitgelegd hoe ze hun baby moeten aanleggen en hoe zij de melkproductie in stand kunnen houden, zelfs als de baby van de moeder moet worden gescheiden.
 • Pasgeborenen geen andere voeding dan borstvoeding krijgen, noch extra vocht, tenzij op medische indicatie.
 • Moeder en kind dag en nacht bij elkaar op een kamer mogen blijven.
 • Borstvoeding op verzoek wordt nagestreefd.
 • Aan pasgeborenen die borstvoeding krijgen geen speen of fopspeen wordt gegeven.
 • Wij onderhouden contacten met andere organisaties over de begeleiding bij borstvoeding en dat wij de ouders verwijzen naar borstvoedingorganisaties.

Bij Kraamzorg Sara mét certificaat voor borstvoeding krijg je gegarandeerd een goede borstvoedingbegeleiding. Het percentage moeders dat aan het einde van de kraamtijd met succes borstvoeding geeft is groter dan bij een instellingen zonder certificaat.

Kijk voor meer informatie over borstvoeding naar:

http://www.borstvoeding.com/

Soms komt het voor dat het geven van borstvoeding niet altijd vanzelf gaat. In overleg met kraamverzorgende, verloskundige en/of arts kan er een lactatiekundige erbij gehaald worden. Lactatiekundige is een deskundig persoon betreffende borstvoeding.
Kraamzorg Sara werkt samen met een aantal lactatiekundigen. Als nodig zal Kraamzorg Sara deze extra begeleiding inzetten.

Indien borstvoeding niet volgens de wensen loopt kun je bij Kraamzorg Sara borstkolf kopen. Kraamverzorgende zal in overleg met jou de borstkolf tijdig bij je leveren.

Waarom kiezen

voor Kraamzorg Sara?

Wij streven naar één kraamverzorgende voor de gehele kraamtijd.

Kraamzorg Sara biedt zorg van hoge kwaliteit. Cliënttevredenheid ’s score van 9.3! Bij de zorgzoeker van jouw eigen zorgverzekering kan je de meest actuele cliënttevredenheidscijfers of waarderingen vinden.

Naast kwalitatief goede zorg bieden wij zorg garantie. Zorg met aandacht voor het hele gezin. Naast je rechterhand is Kraamzorg Sara ook je betrouwbare vraagbaak tijdens je zwangerschap.

Onze kraamverzorgenden zijn goed opgeleid om jou de optimale ondersteuning te kunnen bieden in een bijzondere tijd, maar ook met vragen, keuzes en onzekerheden. Zij zullen jou dan ook uitgebreid voorzien van instructies. Wij willen dat je van ons de beste kraamzorg ontvangt. Dit doen wij door onze zorg af te stemmen op de cultuur, normen en waarden van jou en jouw gezin.

Onze zorgconsulent komt in de zevende maand van de zwangerschap naar je huis voor intake. In dit gesprek kun je, afhankelijk van je behoeften, met haar afstemmen wat jij precies wil in de kraamperiode.

Kraamzorg Sara volgt de richtlijnen op van het WHO/Unicef. Klik HIER voor meer informatie.

Sara Cares helpt kraamgezinnen (waar mogelijk) die over weinig middelen beschikken aan bijv. kraampakket, meubels, speelgoed, badje, kleren of andere benodigdheden tijdens de kraamtijd en erna. Klik HIER voor meer informatie.

Onze kraamverzorgenden zijn dames met hart voor de zorg, kundig in hun vak en worden jaarlijks up-to-date geschoold in de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied.

Kraamzorg Sara levert constante zorg van hoog niveau. Dit blijkt onder meer uit het ons toegekende ISO 9001 HKZ kwaliteitscertificaat voor zorginstellingen. Het certificaat wordt jaarlijks opnieuw beoordeeld door een onafhankelijke certificatie-instelling.

Kraamzorg Sara werkt samen met verloskundigen, artsen en andere geboortezorg organisaties.

Ervaringen

van onze cliënten

De kraamverzorgende heeft mij heel goed geholpen. Ze is vriendelijk. Dankzij haar heb ik toch goed kunnen uitrusten. Heb spijt dat ik de eerste dagen geen kraamzorg thuis heb genomen. Het was erg fijn dat het op het laatste moment zo snel geregeld kon worden.

Mevrouw Cengiz,

I am so happy to have Sara. Thank you!

Mevrouw Yannick,

De kraamverzorgende was erg lief, ik was erg tevreden. Als ik nog een kind zou krijgen dan wil ik weer Sara.

Mevrouw Faber,

Op de kraamtijd kijken wij allemaal (Ik, mijn man en dochter van 3) plezierig terug. Positief verrast over de persoonlijke intake aan huis. Dit vonden wij echt een pluspunt. Duidelijk en ik waardeer het persoonlijk contact. We hebben veel gekletst, gelachen en ze heeft goed voor ons gezorgd.

Esther, Joost en Annelies,

De kraamverzorgster heeft ons geweldig begeleid en geholpen de afgelopen dagen. Beter hadden wij ons niet kunnen wensen, we gaan haar missen.

Familie Groen,

Wij hebben het intakegesprek als zeer prettig ervaren. Wat betreft de zorg: voortreffelijk!

Mevrouw Jonkman,

Wij vonden de kraamverzorgende heel goed. Ze deed haar werk met plezier. Als ik ooit weer zwanger ben dan zal ik weer kiezen voor Sara. Nogmaals bedankt!

Familie Rieder,

Kraamzorg inschrijven

Voer hier de 4 cijfers van uw postcode in om te kijken of wij zorg leveren op uw adres.

Actie's

& Extra's

Kraamzorg Sara staat voor kwaliteit en professionaliteit. Hiernaast gunnen we jou en je toekomstige kindje het allerbeste. Daarom maakt elke inschrijving bij ons kans op mooie cadeaus en diensten.

Meld je nu aan bij Kraamzorg Sara en kom in aanmerking voor het aanbod bij Acties & Extra’s.

Lege sectie. Bewerk pagina om inhoud hier toe te voegen.

Iedere zwangere die zich aanmeldt ontvangt een gratis welkomstpakket. Dit welkomstpakket (zolang de voorraad strekt) bevat diverse producten voor moeder en baby.

ELK EERSTE WOENSDAG van de maand organiseert Kraamzorg Sara spreekuren. Ieder kraamzorg afnemer waarvan de intake is gedaan kan GRATIS hieraan deelnemen.

Deze spreekuren zijn in de avond en hebben een informatieve karakter. U kunt terecht bij uw vragen over de borstvoeding,  de kraamperiode, over de opvoeding en ontwikkeling van uw baby of algemene maatschappelijke vragen.

Om deel te nemen aan deze spreekuren dient u zich op te geven via tel: 088 520 0314 of info@kraamzorgsara.nl.

Sara Cares helpt kraamgezinnen (waar mogelijk) die over weinig middelen beschikken aan bijv. kraampakket, meubels, speelgoed, badje, kleren of andere benodigdheden tijdens de kraamtijd en erna. Afhankelijk van uw situatie wordt tijdens intake behoeften en mogelijkheden besproken. Bij blijk van behoefte zal Kraamzorg Sara nodige stappen ondernemen om daarin te voorzien.

Periodiek zal Kraamzorg Sara acties voeren waarbij aanmeldingen een bepaalde prijs/cadeau krijgen. Voor elke actie zal wel voorwaarden gesteld worden.
Eerstvolgende actie zal zijn tussen 1-15 februari. Hou daarom volgende goed in de gaten:

 1. Ieder maand loting van een Mama & Baby waardebon t.w.v. €50!
 2. Ieder kwartaal loting van een Mama & Baby waardebon t.w.v. €100!
 3. Elk halfjaar loting van een Mama & Baby waardebon t.w.v. €250!

* Een inschrijving kan één keer deelnemen aan de loting van €50,- , €100,- en € 250,-