Bel direct: 088 520 0314
Bevallingslijn: 06 340 629 90
  Inloggen medewerkers      

Bevalling

Bevalling

Voor een goed verloop van de bevalling is het belangrijk dat je goed voorbereidt. Daarbij hoort ook de beste ondersteuning; van je familie, vrienden en je zorgverleners. Keuze voor een thuisbevalling of een ziekenhuisbevalling is afhankelijk van je gezondheidssituatie en/of van je wensen. Belangrijkste wat telt is dat je, in overleg met je verloskundige, zelf het regie in handen hebt om inhoud te geven aan je bevalling.

Kraamzorg Sara vat hieronder voor je kort de mogelijkheden samen:

In overleg met je verloskundige en je naasten heb je gekozen voor een thuisbevalling. Het is belangrijk dat je je goed hebt voorbereidt, zie hiervoor UITZETLIJST. Het is de verloskundige die de leiding heeft bij een thuisbevalling. Zij bepaalt wanneer de kraamverzorgende moet komen. Verloskundige of jij kan ons dan 24u per dag bereiken op onze bevallingslijn: 06-34062990. Als wij gebeld worden dan is er sprake van PARTUSASSISTENTIE.

Heb je gekozen voor een ziekenhuisbevalling? Het is belangrijk dat je je goed hebt voorbereidt, zie hiervoor UITZETLIJST.

 • Poliklinische bevalling
  Als je geen medische indicatie hebt, dan kies je voor een poliklinische bevalling. Jouw eigen verloskundige begeleidt dan de bevalling in het ziekenhuis. Hierbij wordt ze geassisteerd door een verpleegkundige of een kraamverzorgende.
 • Medische indicatie
  Als je een medische indicatie hebt, dan beval je onder begeleiding van een gynaecoloog. De gynaecoloog wordt geassisteerd door een verpleegkundige.
 • Wat moet je meenemen?
  Als je kiest voor een ziekenhuisbevalling is het handig om enkele weken voor de uitgerekende datum je VLUCHTKOFFER.

Wanneer wij gebeld worden voor assistentie bij een bevalling noemt men het partusassistentie. Je verzekering vergoedt deze assistentie. De kraamverzorgende is er dan voordat de bevalling start aanwezig en zal ze de verloskundige assisteren. Ze legt (als dit nog niet is gedaan) alle benodigde spullen klaar voor de thuisbevalling, ondersteunt jou en je partner en zorgt voor rust. Na de bevalling is de kraamverzorgende er om jou en je baby te verzorgen, op te ruimen en je te helpen met de eerste voeding.

Waarom kiezen

voor Kraamzorg Sara?

Wij streven naar één kraamverzorgende voor de gehele kraamtijd.

Kraamzorg Sara biedt zorg van hoge kwaliteit. Cliënttevredenheid ’s score van 9.3! Bij de zorgzoeker van jouw eigen zorgverzekering kan je de meest actuele cliënttevredenheidscijfers of waarderingen vinden.

Naast kwalitatief goede zorg bieden wij zorg garantie. Zorg met aandacht voor het hele gezin. Naast je rechterhand is Kraamzorg Sara ook je betrouwbare vraagbaak tijdens je zwangerschap.

Onze kraamverzorgenden zijn goed opgeleid om jou de optimale ondersteuning te kunnen bieden in een bijzondere tijd, maar ook met vragen, keuzes en onzekerheden. Zij zullen jou dan ook uitgebreid voorzien van instructies. Wij willen dat je van ons de beste kraamzorg ontvangt. Dit doen wij door onze zorg af te stemmen op de cultuur, normen en waarden van jou en jouw gezin.

Onze zorgconsulent komt in de zevende maand van de zwangerschap naar je huis voor intake. In dit gesprek kun je, afhankelijk van je behoeften, met haar afstemmen wat jij precies wil in de kraamperiode.

Kraamzorg Sara volgt de richtlijnen op van het WHO/Unicef. Klik HIER voor meer informatie.

Sara Cares helpt kraamgezinnen (waar mogelijk) die over weinig middelen beschikken aan bijv. kraampakket, meubels, speelgoed, badje, kleren of andere benodigdheden tijdens de kraamtijd en erna. Klik HIER voor meer informatie.

Onze kraamverzorgenden zijn dames met hart voor de zorg, kundig in hun vak en worden jaarlijks up-to-date geschoold in de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied.

Kraamzorg Sara levert constante zorg van hoog niveau. Dit blijkt onder meer uit het ons toegekende ISO 9001 HKZ kwaliteitscertificaat voor zorginstellingen. Het certificaat wordt jaarlijks opnieuw beoordeeld door een onafhankelijke certificatie-instelling.

Kraamzorg Sara werkt samen met verloskundigen, artsen en andere geboortezorg organisaties.

Ervaringen

van onze cliënten

De kraamverzorgende heeft mij heel goed geholpen. Ze is vriendelijk. Dankzij haar heb ik toch goed kunnen uitrusten. Heb spijt dat ik de eerste dagen geen kraamzorg thuis heb genomen. Het was erg fijn dat het op het laatste moment zo snel geregeld kon worden.

Mevrouw Cengiz,

I am so happy to have Sara. Thank you!

Mevrouw Yannick,

De kraamverzorgende was erg lief, ik was erg tevreden. Als ik nog een kind zou krijgen dan wil ik weer Sara.

Mevrouw Faber,

Op de kraamtijd kijken wij allemaal (Ik, mijn man en dochter van 3) plezierig terug. Positief verrast over de persoonlijke intake aan huis. Dit vonden wij echt een pluspunt. Duidelijk en ik waardeer het persoonlijk contact. We hebben veel gekletst, gelachen en ze heeft goed voor ons gezorgd.

Esther, Joost en Annelies,

De kraamverzorgster heeft ons geweldig begeleid en geholpen de afgelopen dagen. Beter hadden wij ons niet kunnen wensen, we gaan haar missen.

Familie Groen,

Wij hebben het intakegesprek als zeer prettig ervaren. Wat betreft de zorg: voortreffelijk!

Mevrouw Jonkman,

Wij vonden de kraamverzorgende heel goed. Ze deed haar werk met plezier. Als ik ooit weer zwanger ben dan zal ik weer kiezen voor Sara. Nogmaals bedankt!

Familie Rieder,

Kraamzorg inschrijven

Voer hier de 4 cijfers van uw postcode in om te kijken of wij zorg leveren op uw adres.

Actie's

& Extra's

Kraamzorg Sara staat voor kwaliteit en professionaliteit. Hiernaast gunnen we jou en je toekomstige kindje het allerbeste. Daarom maakt elke inschrijving bij ons kans op mooie cadeaus en diensten.

Meld je nu aan bij Kraamzorg Sara en kom in aanmerking voor het aanbod bij Acties & Extra’s.

 1. Ieder maand loting van een Mama & Baby waardebon t.w.v. €50!
 2. Ieder kwartaal loting van een Mama & Baby waardebon t.w.v. €100!
 3. Elk halfjaar loting van een Mama & Baby waardebon t.w.v. €250!

* Een inschrijving kan één keer deelnemen aan de loting van €50,- , €100,- en € 250,-

Iedere zwangere die zich aanmeldt ontvangt een gratis welkomstpakket. Dit welkomstpakket (zolang de voorraad strekt) bevat diverse producten voor moeder en baby.

ELK EERSTE WOENSDAG van de maand organiseert Kraamzorg Sara spreekuren. Ieder kraamzorg afnemer waarvan de intake is gedaan kan GRATIS hieraan deelnemen.

Deze spreekuren zijn in de avond en hebben een informatieve karakter. U kunt terecht bij uw vragen over de borstvoeding,  de kraamperiode, over de opvoeding en ontwikkeling van uw baby of algemene maatschappelijke vragen.

Om deel te nemen aan deze spreekuren dient u zich op te geven via tel: 088 520 0314 of info@kraamzorgsara.nl.

Sara Cares helpt kraamgezinnen (waar mogelijk) die over weinig middelen beschikken aan bijv. kraampakket, meubels, speelgoed, badje, kleren of andere benodigdheden tijdens de kraamtijd en erna. Afhankelijk van uw situatie wordt tijdens intake behoeften en mogelijkheden besproken. Bij blijk van behoefte zal Kraamzorg Sara nodige stappen ondernemen om daarin te voorzien.

Periodiek zal Kraamzorg Sara acties voeren waarbij aanmeldingen een bepaalde prijs/cadeau krijgen. Voor elke actie zal wel voorwaarden gesteld worden.
Eerstvolgende actie zal zijn tussen 1-15 februari. Hou daarom volgende goed in de gaten: